Van accountant tot account manager: Tatjana Heye

11 oktober 2024

Maak kennis met Tatjana, accountmanager bij Vandelanotte

  • Gestudeerd: Accountancy-Fiscaliteit 
  • Bijkomende titel: Certified Tax Accountant
  • Gestart bij Vandelanotte: 2017
  • Werkt vanuit: Gent, Brugge en Kortrijk
Tatjana Heye

Tatjana Heye was al een viertal jaar aan de slag bij een andere werkgever, toen een recruiter van Vandelanotte haar op exact het juiste moment contacteerde.

“De klantenportefeuille die ik op dat moment in beheer had, was niet zo interessant meer. Ik voelde dat ik nood had aan een nieuwe uitdaging. Ik ben ingegaan op een eerste gesprek bij Vandelanotte, en de rest is geschiedenis.”

Adviserende rol

In mei 2017 ging Tatjana als accountant aan de slag in het kantoor in Gent. Als accountant bij Vandelanotte heb je niet zomaar een uitvoerende functie. Je fungeert als vertrouwenspersoon en adviseur voor de klanten op het gebied van accountancy, en helpt hen bij het optimaliseren van hun financieel beleid. Vooral de adviserende rol lag Tatjana. 

“Ik voelde me op m’n best wanneer ik tijdens besprekingen met klanten ook advies kon geven rond andere zaken, zoals fiscale of juridische vragen. Het pure kennisaspect is nog steeds heel belangrijk voor mij, maar het overbrengen van deze kennis en het zoeken naar optimalisaties is waar ik het meeste voldoening uit haal.”

Tijdens haar functioneringsgesprekken gaf Tatjana aan dat ze wou doorgroeien naar de rol van accountmanager. Een logische keuze, vonden alle partijen. Er werd een traject opgestart om de overgang samen uit te stippelen. Daarbij kon Tatjana rekenen op de steun van o.a. haar teammanager, HR Business Partner en commercial director. 

“Ineens was daar een opportuniteit: een van onze vennoten wou een stuk van zijn klantenportefeuille doorgeven aan iemand anders, omdat hij zelf nog ambities had om door te groeien en zich op andere zaken te focussen. Ik werkte al nauw samen met die vennoot en met bepaalde klanten van hem. Het was een kans die ik niet kon laten liggen. Op dat vlak is het een heel evidente, organische stap geweest.”

Team van experts

Ondernemers en organisaties kunnen bij Vandelanotte terecht voor hun boekhouding, audit en fiscale optimalisaties. Maar dat is lang niet alles. Ook voor advies omtrent internationalisering, duurzaamheidsrapportering, cybersecurity, payroll, … kunnen klanten aankloppen bij Vandelanotte. Achter één dossier schuilt vaak een team van experts uit verschillende domeinen. Het is dus wel handig dat klanten een centraal aanspreekpunt hebben. 

“Ik ben trouwens ook enorm dankbaar voor onze administratieve medewerkers, die instaan voor zaken als gegevensbeheer en facturatie. Dat zorgt ervoor dat ik voldoende tijd overhoud om mij echt te verdiepen in de vraagstukken waar onze klanten mee geconfronteerd worden. Aangezien we hen helpen bij het beheren en beschermen van hun vermogen, kan onze impact heel groot zijn. Het start allemaal bij het creëren van een goede verstandhouding. Wat ik zo tof vind aan accountmanagement, is dat je de klant bijstaat in alle facetten van zijn ondernemerschap. Klanten komen bij mij met algemene vragen, en dan is het aan mij om uit te zoeken wie het beste advies kan geven, en welke collega’s of afdelingen betrokken moeten worden. Door de diversiteit aan projecten kom ik in contact met een breed scala aan mensen en vergaar ik voortdurend nieuwe kennis. Zo combineer ik eigenlijk alles wat ik graag doe: mijn passie voor accountancy en tax gaat hand in hand met mijn sociale en probleemoplossende vaardigheden.”

Tatjana Heye we can dance again

Positieve impact

Toen Tatjana als accountmanager begon te werken, kwam ze ook meer en meer in andere vestigingen. Op dit moment werkt ze afwisselend in kantoor Kortrijk, Brugge en Gent. Daar probeert ze op haar beurt andere collega’s te ondersteunen.

“Als accountmanager moet je flexibel zijn en snel kunnen schakelen. Het interessante is dat je wel een planning voor de dag hebt, maar dat dit niet per se weerspiegelt hoe de dag daadwerkelijk zal verlopen. Afhankelijk van de klanten en mensen waarmee ik werk, verplaats ik mij. Ik ben niet gebonden aan één locatie, ik ga waar ze mij nodig hebben. Daar stel ik me zo toegankelijk mogelijk op. Aangezien ik zelf op accountancy heb gewerkt en mijn titel bij het ITAA heb behaald, weet ik wat er speelt in de teams. Ik merk dat ik het leuk vind om niet enkel klanten, maar ook collega’s te begeleiden in hun proces om verder te groeien. Bereikbaar zijn en een positieve impact maken, dat is de rode draad in alles wat ik doe.”

Nieuwe uitdagingen

Tatjana is iemand die altijd openstaat voor nieuwe uitdagingen. Meer nog, ze heeft die spanning nodig om optimaal te kunnen werken. Er zijn dan ook nog heel wat vinkjes om af te checken. Naast het volgen van opleidingen, het verder aanscherpen van haar soft skills en het halen van persoonlijke targets, heeft Tatjana bijvoorbeeld ook de ambitie om het kantoor in Gent verder uit te bouwen. En laat groei nu net één van de kernwaarden van Vandelanotte zijn. Naast voeling met de waarden, is er nog een specifieke reden waarom Tatjana voor Vandelanotte koos. 

“Bij Vandelanotte kom je terecht in een relatief grote structuur. We hebben op korte termijn veel stappen gezet en zijn ondertussen het grootste onafhankelijke familiebedrijf in de sector. Dat zorgt ervoor dat er veel kennis aanwezig is, en dat er uitdagende projecten op je pad blijven komen. Toch kan je als medewerker nog steeds terugvallen op de geborgenheid en het sympathieke karakter van die startende familiale onderneming van zoveel jaar geleden. Het is the best of both worlds.”

 

Zin om in de voetsporen van Tatjana te treden?

 Bekijk hier onze vacatures!