Jobstudent bij Vandelanotte: Thibeau Geyssens

13 juni 2024

In de vakantieperiode ontvangen we altijd enkele jobstudenten om onze afdelingen te versterken. Als jobstudent verdien je een centje bij én doe je ervaring op in het bedrijfsleven. Win-win dus! Benieuwd wat onze jobstudenten er zelf van vinden? Of wat hun takenpakket inhoudt? Je krijgt het te horen van Thibeau Geyssens, die na zijn stage ook als jobstudent kwam werken op de afdeling DPT.

Thibeau Geyssens

Dag Thibeau, hoe is jouw interesse in boekhouden ontstaan?

“In het derde middelbaar kreeg ik voor de eerste keer boekhouden. Het werd een van mijn favoriete vakken. Ik was dan ook teleurgesteld toen het vak op een bepaald moment terug wegviel. Daarom ben ik overgestapt naar het volwassenonderwijs. Ik volg nu een opleiding Boekhoudkundig Assistent bij Creo in Kortrijk. Daar krijg ik fulltime boekhouden, zowel in het Nederlands, Frans als Engels. Je wordt er voorbereid op een job als boekhoudkundig assistent bij een boekhoudkantoor of op de boekhoudafdeling in een bedrijf. Als alles goed gaat, studeer ik volgende maand af en kan ik meteen aan de slag in het werkveld.”

Hoe ben je bij Vandelanotte terechtgekomen?

“Binnen mijn opleiding moest ik een stage van 96 uren volgen. Ik was al even aan het zoeken naar een geschikt stagebedrijf, toen ik me plots herinnerde dat een kennis van mij bij Vandelanotte werkt. Zij sprak heel positief over het bedrijf en gaf de contactgegevens door van een collega op de afdeling DPT. Ik mocht op gesprek komen en had van in het begin een goed gevoel. Tijdens mijn stage werd dat gevoel alleen maar versterkt. Mijn stage liep van begin maart tot begin april, maar omdat het zo leuk was en omdat ik momenteel alleen nog op vrijdag les heb, ben ik quasi onmiddellijk teruggekomen als jobstudent.”

Wat houdt het in om te werken op de afdeling DPT?

“DPT staat voor Digital Processing Team. We verwerken op een digitale manier de facturen van de klanten. De facturen worden via een programma ingestuurd en wij controleren of alles klopt. We corrigeren eventuele fouten, checken op dubbele facturen, zorgen dat alle verkoopfacturen aanwezig zijn en nemen contact op met de klant als er iets ontbreekt. Daarnaast begeleiden we de klanten bij het gebruik van ons digitaal ondernemersportaal myVandelanotte. We fungeren als schakel tussen de klanten en de accountants. Zodra alle facturen correct zijn aangepast, sturen we ze door naar de afdeling accountancy.”

Wat vind je het leukste aan de job?

“De collega’s zijn echt top. Als ik vragen heb, kan ik bij verschillende mensen terecht. Ze staan direct klaar om me te helpen en niets is hen te veel. Van klasgenoten hoor ik soms dat ze op hun stagebedrijf bijna niet begeleid worden of bij wijze van spreken enkel koffie mogen zetten. Hier is dat totaal niet het geval. Je krijgt verantwoordelijkheid en wordt direct aanvaard als onderdeel van het team. Ook de mensen van andere afdelingen zijn vriendelijk en behandelen je als gelijke. Wat ik verder fijn vind is de mate van vrijheid, bijvoorbeeld op vlak van werkuren. Ik begin graag wat vroeger, en kan dan ook vroeger stoppen in de namiddag. Zo kan ik het werk goed combineren met mijn sportactiviteiten.”

Wat wil je hierna graag doen?

“Ik wil sowieso verder in de boekhoudkundige sector, liefst bij een bedrijf in de buurt. Ik amuseer me hier nog steeds heel erg, dus ik zou graag willen blijven. Er staan enkele gesprekken met hr gepland, dus wie weet komt er na mijn stage en studentenjob nog een vervolg. Fingers crossed!”

In de voetsporen van Thibeau treden? Neem dan hier contact op met onze recruiters. We kijken ernaar uit je te ontmoeten!